Csütörtök, 2024/03/28
ExtraDownloads
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Tesztek [2]
.:(Serials):. [7]
Trükkök [0]
Tippek [1]
Hírek [5]
Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » Cikkek » Hírek

Pletykák szerint Facebook-klónt indít a Google
Egyelőre csak meglehetősen bizonytalan pletykák keringenek arról, hogy a keresőcég Google Me néven valóban a Facebookhoz hasonló közösségi oldal beindítását tervezi-e.

Ez a pletyka a Digg hírgyűjtő szájt alapítója, Kevin Rose Twitter-fiókjáról indult útnak. Ott hétfőn Rose azt írta, megbízható forrásból származó értesülései szerint a Google hamarosan Facebook-klón közösségi oldalt indít majd útjára Google Me néven. A bejegyzést később törölte.

Állítólag tényleg fejlesztenek

A pletykákat egyelőre nem kommentálta a Google, ahogy a Facebook szóvívője sem. Ugyanakkor a TechCrunchnak egy webes szakember, Adam D'Angelo, a Facebook korábbi műszaki igazgatója úgy nyilatkozott, tudomása szerint a Google Me valóban létező projekt, számos fejlesztő dolgozik kifejlesztésén.

D'Angelo úgy tudja, a Google rájött, hogy Zümm/Buzz nevű linkmegosztó szolgáltatása nem hozta meg az elvárt sikert, ezért a Facebook nyomdokain haladva próbálkoznak egy újabb szolgáltatással. A webes szakember szerint a közösségi oldal indítása kiemelt prioritású projektnek számít a keresőcégnél.

Hamvába holt próbálkozások

Az idén beindított Google Buzz bevezetését kínos biztonsági problémák övezték, a Gmailbe integrált tartalommegosztó rendszer ugyanis sokszor a felhasználók számos nem nyilvános adatát is megosztotta idegenekkel. Statisztikák szerint a rendszerébe kerülő tartalmak jelentős többsége automatizált formában kerül az oldalra, azaz például valaki a Twitterre, Facebookra küldött bejegyzéseivel szinkronizálja a Buzzt is, de különállóan semmit nem ír az oldalra.

Jóval a Buzz startja előtt, még 2004-ben indította be az Orkut nevű közösségi szájtot a Google, amely egyik munkatársának hobbiprojektjéből nőtte ki magát. A magyar iWiW startja után két évvel beindított Orkut kezdetben meghívásos rendszerben működött, mostanában azonban bárki feliratkozhat rá. Hazánkban rövid ideig örvendett népszerűségnek, mostanra alig lép be valaki a regisztráltak közül - meglepő módon viszont Brazíliában és Indiában a jócskán elavult kezelőfelülettel rendelkező szolgáltatás a mai napig népszerű.

Forrás: [origo]
Kategória: Hírek | Hozzáadta: Erik (2010/07/19)
Megtekintések száma: 1043 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • ExtraDownloads Copyright © 2024
    Király Toplista